13.9.2016

Totaaliturhautuminen kissanpissaan

Noahan on sinänsä meillä aika uusi kissa, vasta kolmisen kuukautta asustellut meillä, mutta aika on mennyt pojan kanssa äkkiä.
Noa on bengali, nelivuotiaana meille tullut leikattu kolli, joka vaihtoi kotia itsestään riippumattomista syistä. Herra on kyllä hurmaava tapaus ja hyvin helppo kissa, ja hyvin tuntuu hänkin kotiutuneen meille.  Mitä nyt eräs pikku juttu pitää omistajat kiireisenä.

Noalla oli meillä ensimmäisenä vessalaatikkona matalareunainen (10cm?) laatikko, perus savipohjaisella paakkuuntuvalla hiekalla. Siitä tuli välillä pissat yli laidan, ja jätöksien peittelypuuhien takia hiekkaa lensi paljon ympäristöön. Ennen kuin edes tajusin lootan olevan ongelma minulle, ehdin hajottaa sen vahingossa putsatessani sitä pihalla - löin lapiolla juuttunutta hiekkapalleroa sen verran lujaa että meni pohjasta läpi. Piti hankkia uusi laatikko. Hankin myös paremman lapion.

Halusin seuraavan hiekkalaatikon olevan iso, onhan Noa kuitenkin kuusikiloinen. Ostimme about 40-litraisen elintarvikelaatikon. Hetken se toimi, sillä laidat olivat aika korkeat. Parin päivän päästä oli tullut ensimmäiset pissat yli - kahvarei'istä.. Joiden matalin kohta olikin siis vain 15cm korkeudella, enkä tätä ollut älynnyt huomioida.Tämäkin laatikko sai lähteä.

Noalla on välillä tapana virtsata ei-niin-kyykyssä, joskus lähes kokonaan seisaaltaan jolloin virtsasuihku tulee aivan vaakasuorassa. Ja tämähän sotkee. Tämä ei ole jatkuvaa. Mitä olen seurannut, suorin jaloin pissaaminen tapahtuu yleensä silloin kun herra on jo aloittanut oikeassa kyykkyasennossa, mutta noussut kummastelemaan esimerkiksi koirien möykkää.

Umpinainen vessaloota kävi mielessä ja olin jo hipelöinyt sitä kaupassa, mutta järki päässäni sanoi sen olevan ensinnäkin liian pieni, liian vaivalloinen puhdistaa ja alaosan ja katon reuna keräisi varmasti seinille roiskuvat pissat väliinsä haisemaan. En siis halunnut valmista katollista vessaa. Ne oli rumiakin. Ja muutenkin haluaisin mieluummin vaikuttaa siihen virtsausasentoon enkä ongelman estoon.

Ostimme uuden vessalaatikon, kirkkaan muovisen säilytyslaatikon ~60-litraisen (jossa ei ollut kantoreikiä)! Välillä pissat tuli yli laidan. En enää jaksanut miettiä minkälaisen kupin sille laatikoksi hommaan, joten kävelin siivouskomerolle, otin ison jätesäkin ja vedin vessalaatikon sen sisään. Teippasin suun umpeen, ja leikkasin säkkiin kissanmentävän reiän. Eksoottinen virityshän se on, mutta nyt jos pissiä tulee yli, se ainakin jää jätesäkin sisään eikä lillu lattialla tai huonekalujen jaloissa ja on helppo siivota vaihtamalla säkki ja huuhtomalla laatikko. Meillä siis vessalaatikko on sijoitettuna avonaiseen senkin alahyllyyn. Ei se musta jätesäkki mustassa hyllyssä niin paljoa huomiota herätäkään. Ja ihan on ollut helppo siivotakin.



Miehen siskontyttö tuli yökylään. Lähtöä tehdessään huomattiin, että reppu joka oli lojunut eteisen lattialla, haisee kissanpissalta pohjasta. Eteinen siivottiin ja suihkutettiin entsyymipohjaista hajunsyöjää.

Parin päivän aikana vastapestyille eteisen matoille alkoi ilmestyä märkiä länttejä. (Tässä vaiheessa tuon varmuuden vuoksi ilmi että olen varmistanut sen, että Noalla on vaivaton kulku vessalaatikkoon ja siellä myös päivittäin on pissat siivottavana.) Matot saivat käsittelyt, ja aina niitä pieniä läikkiä vain ilmestyi. Mieheni kengät kastuivat pohjasta. Useita kertoja. Mies työskentelee maarakennusalalla, joten koetin järkeillä että ehkä hänen työkengissä tulee niin paljon vieraita hajuja ulkoa, että ne on turvallisinta merkata.

Vessaan hommattiin toinen hiekkalaatikko, kirkas korkeareunainen säilytyslaatikko silikonihiekalla. Sekin on kovassa käytössä, eikä siitä ole tullut pissoja kertaakaan yli (minä kun ajattelin että märkätiloissa saa tullakin, niin ei ole sitten kuin suihkulla huljuttaa viemäriin. No nyt ei sitten tule.)

Myös minun kengät lilluivat eräs aamu. Löin ne pesukoneeseen. Sain kengät takaisin neljässä osassa. Ostin uudet kengät ja säilön niitä tästä viisastuneena kaapissa. Eteisen lattia on muutenkin raivattu ylimääräisestä tavarasta. Enää ei ole niin paljon pissoja tullut.


Feliway-haihdutin Olohuoneessa pöhöttää Feliway-haihdutin. Sen asentamisen jälkeiset päivät olivat hyvin vähäpissaisia. Kerran on ollut yllätys lattialla lojuneilla housuillani, kerran lattialla lojuneella päiväpeitolla, molemmat sattuneet makuuhuoneessa.

Olohuoneen rahi on sellainen jonka päälle pissit aina vain ilmestyy, vaikka sen raahaan kuumaan suihkuun pesuun ja sen jälkeen pissanestoaineet. Rahi on aivan feliwayn vieressä. Rahi on toisen koirani lempipaikka, sitä ei voi hävittää. Nyt kun rahi on ollut 'karanteenissa' makuuhuoneessa pestynä pystyasennossa, siihen ei ole tullut yhtään mitään.

Ostin myös suihkeena Feliwayta, suhuutin rahin täyteen ja siirsin sen olohuoneessa kauas siitä kohdasta missä pissoja siihen aina ilmestyi. Kuivaa on ollut... Toistaiseksi ainakin.


Kuvahaun tulos haulle simple solution extreme
https://www.mustijamirri.fi/simple-solution-extreme-stain-and-odour-remover-c74323

Tätähän meillä on nyt pullollinen mennyt, enkä vieläkään osaa sanoa toimiiko se. Voi olla että paikat ovat vaihtuneet? Joka tapauksessa jaksan uskoa aineen tehoon, ja haen sitä kyllä vielä tarvittaessa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...